binpartners


+
Bariton Laag A - Serie III
Modellen:


Bariton Laag A - Informatie

Baritonsaxofoon (in Es)

De diepe en warme toon van de baritonsaxofoon benadert de sonoriteit van de cello en zelfs van de menselijke stem.

De baritonsaxofoon speelt niet alleen de baslijnen in een kwartet, hij zorgt ook voor de harmonische en ritmische pulse in een band.

Invloedrijke namen in de jazz als Gerry Mulligan en Pepper Adams hebben de baritonsaxofoon met succes verheven tot de status van solo- instrument.

Selmer produceert alleen nog Baritons met Laag A.

 
Bariton Laag A -  Gelakt met gravure
Informatie

"Serie III": een nieuwe aanpak

De Serie III bariton is het resultaat van een nieuwe akoestische en technische aanpak.Zijn warme geluid en gulle persoonlijkheid komen tevoorschijn middels een aantal cruciale verbeteringen:

*     Met een ongeëvenaarde intonatie is zijn timbre opmerkelijk egaal,  zelfs in het altissimo.
*     Het geluid is rijk aan boventonen en daardoor in staat alle mogelijke klankkleuren te genereren. Dit maakt het instrument geschikt voor alle muziekstijlen.
*     De geringere afmeting van diverse gesoldeerde onderdelen en de  veranderingen aan de hals zijn doorgevoerd om de resonantie te optimaliseren. Daardoor reageert het instrument onmiddellijk op de kleinste impuls van de musicus: een breder scala aan speelmogelijkheden gaat hand in hand met een groot speelgemak. Dank zij het uitstekende ergonomisch ontwerp van de Serie III lijkt de grootte van de bariton veel  minder een probleem.
*     Het algehele ontwerp is buitengewoon goed uitgebalanceerd: strakke,  verfijnde lijnen en een perfecte applicatuur.
*     Door een compact kleppensysteem en een directe grip wordt de vingervlugheid vergroot en benadert die van de altsaxofoon. Er is sprake van een groot speelgemak in alle registers dank zij de natuurlijke plaatsing van de  kleppen.
*     De actie van de kleppen is sneller met als gevolg een grotere  respons en accuratesse.
*     Een lichter gewicht en de montage van de staander aan de klankbeker vrijwaren de musicus van fysieke spanning en stress.

Met de nieuwe Serie III vindt de bariton eindelijk zijn ware identiteit en wordt de weg geopend naar een oorspronkelijk repertoire en een status als solo instrument.


Bariton Laag A -  Gelakt met gravure
Accessoires

Bariton Serie II flight etui