binpartners


+
Tenor - Reference
Modellen:


Tenor - Informatie

Tenorsaxofoon (Bes)

De ware aard van de tenorsaxofoon werd grotendeels door de jazz aan het licht gebracht, in het bijzonder door Coleman Hawkins, een musicus die vaak te vinden was in de voorste linies van de muzikale vernieuwing en aan wie de jazz-geschiedenis veel verschuldigd is.

Hawkins maakte de tenorsaxofoon populair door de fameuze uitvoering van 'Body and Soul' in oktober 1939.

In de klassieke muziek kan het instrument worden gevonden in de 'Vierde Symfonie' van Vaughan Williams en in Prokofiev's 'Luitenant Kije' en 'Romeo en Juliette'.

 


Tenor -  Model 36 Goud gelakt
Informatie

Model 36 Goud gelakt

Tenorsaxofoon Reference Model 36
Tenorsaxofoon Reference Model 54 'Reference' is een nieuw concept van Selmer Parijs dat het mogelijk maakt de akoestische of ergonomische eigenschappen van bepaalde beroemde Selmer Parijs modellen en de kwaliteit van de huidige productontwikkeling en fabricage met elkaar te verbinden. De serie 'Reference' bevat momenteel twee tenorversies met een klankkleur die specifiek is voor elk afzonderlijk:-       De 'Reference 36' brengt een rijke, open klank voort in de geest van de 'Balanced Action', vervaardigd vanaf 1936.
-       De 'Reference 54' met een kernachtiger geluid herneemt het idee van de beroemde 'Mark VI', vervaardigd vanaf 1954.


Tenor -  Model 36 Goud gelakt
Accessoires

Tenoor Reference etui