07-04-2020
Selmer Masterclass o.l.v. Johan van der Linden

Dinsdag 7 april geeft Johan van der Linden Masterclasses klassiek saxofoon bij Harry Bakker Saxofoons Muiderberg.

Naast hoofdvakdocent Saxofoon aan het HKU Utrechts Conservatorium en ArtEZ Conservatorium Zwolle is Johan van der Linden regelmatig in binnenland en buitenland in theaters en op TV te bewonderen in het Nederlands Blazers Ensemble.
Daarnaast wordt Johan van der Linden regelmatig als gastsolist gevraagd bij gerenommeerde orkesten, en voor het geven van masterclasses in binnen- en buitenland.

Tijdens deze Masterclasses zal  Johan van der Linden intonatie, klank, speeltechniek en alle specifieke aspecten die bij  saxofoonspel van belang zijn, behandelen.
Deze Masterclasses zijn één op één lessen van 50 minuten, en geschikt voor zowel vakstudenten als de amateur-saxofonist.
Daarnaast is het tevens mogelijk om als vast saxofoonkwartet deze masterclasses te volgen!
Bij aanmelding voor deze Masterclasses kan je een voorkeurstijd aangeven (tussen 11.00 – 21.00 uur), waarna in onderling overleg de definitieve tijd wordt bepaald.
De kosten voor een Masterclass zijn € 60,-, per les, ter plaatse af te rekenen.
Indien voor Dinsdag 7 april meer belangstelling is dan de tijden toelaten, zal Vrijdag 8 mei een 2e dag georganiseerd worden.
Deze Masterclasses staan los van elkaar maar zullen met enige regelmaat worden georganiseerd.
Deelnemers hebben hiermee de mogelijkheid over langere tijd door Johan van der Linden te worden begeleid met een doel om naar toe te werken.
Tijdens deze Masterclasses zal bij de deelnemers worden geïnformeerd of/wanneer men aan een vervolg wil deelnemen.
Kijk in de agenda op
www.selmer.nl voor meer informatie en voor het formulier om jezelf aan te melden voor een Masterclass o.l.v. Johan van der Linden!

Johan van der Linden studeerde in 1983 af voor Uitvoerend Musicus Saxofoon bij Dhr Ed Boogaard aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij volgde masterclasses bij o.a. Iwan Roth, Daniel Defayet, Frederik Hemke, Francois Daneels.
In 1982 richtte hij samen met zijn collegae, André Arends, Arno Bornkamp en Willem van Merwijk het Aurelia Saxofoonkwartet op. Dit Saxofoonkwartet is uitgegroeid tot één van de toonaangevende kamermuziekensembles in de wereld. In 2013 verliet hij dit kwartet om zich meer te richten op zijn solistische activiteiten.
Van 1982 t/m 1990 was Johan van der Linden aangesteld als Saxofonist van de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag.
Naast zijn huidige werkzaamheden als hoofdvak docent Saxofoon aan het Conservatorium in Zwolle en Utrecht is hij tevens werkzaam als freelance saxofonist bij het Nederlands Blazers Ensemble, Koninklijk Concertgebouw Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Radio Philharmonisch Orkest.
Naast de drukke speel- en lespraktijk houdt Van der Linden zich ook bezig met het ontwikkelen van nieuw repertoire.
Johan van der Linden speelt exclusief op Henri Selmer Paris saxofoons (Sopraan III, Alt Reference, Alt Limited Edition, Tenor III, Bariton III).Klik op http://selmer.nl/beheer/machform/view.php?id=29348 voor het on-line aanmeldformulier.

 

 

 

 

|wproSelectionStart||wproSelectionEnd|