14-04-2020
Selmer Masterclass o.l.v. Allard Buwalda

 Dinsdag 14 april geeft Allard Buwalda Masterclasses saxofoon lichte Muziek bij Harry Bakker Saxofoons Muiderberg.

 

Naast hoofdvakdocent Saxofoon Jazz en Pop behoort Allard Buwalda tot de smalle top van Nederlandse musici en is bekend van Radio, TV, en Theater.

Op TV en in de theaters is hij met zijn Henri SELMER Paris Saxophones regelmatig in beeld bij o.a. Paul de Leeuw (de Kwis), The Voice of Holland The Voice Of Holland, en de Edwin Evers Band. 

Daarnaast hoor je hem onbewust vrijwel dagelijks op radio en TV: Als studio-musicus is hij verantwoordelijk voor veel Radio/TV en Reclame-tunes, en hij werkte mee aan ontelbare CD’s van veel internationale artiesten.

 

Tijdens deze Masterclasses zal  Allard Buwalda solo’s, improvisaties en alle specifieke aspecten die bij de saxofoon in de lichte muziek van belang zijn, behandelen.

Deze Masterclasses zijn één op één lessen van 50 minuten, en geschikt voor zowel vakstudenten als de amateur-saxofonist met enige affiniteit en interesse in de lichte muziek.

Bij aanmelding voor deze Masterclasses kan je een voorkeurstijd aangeven (tussen 11.00 – 21.00 uur), waarna in onderling overleg de definitieve tijd wordt bepaald.

De kosten voor een Masterclass zijn € 60,-, ter plaatse af te rekenen.

Indien voor dinsdag 14 april meer belangstelling is dan de tijden toelaten, zal Donderdag 16 april een 2e dag georganiseerd worden.

Deze Masterclasses staan los van elkaar maar zullen met enige regelmaat worden georganiseerd.

Deelnemers hebben hiermee de mogelijkheid over langere tijd door Allard Buwalda te worden begeleid met een doel om naar toe te werken.

Tijdens deze Masterclasses zal bij de deelnemers worden geïnformeerd of/wanneer men aan een vervolg wil deelnemen.

 

Allard Buwalda kan tips & tricks meegeven, belangstellenden helpen en adviseren bij het vinden van de juiste set up, en men kan één op één met Allard van gedachten wisselen over saxofoon-gerelateerde onderwerpen.

Klik hier voor het formulier om jezelf aan te melden voor een Masterclass o.l.v. Allard Buwalda!

Allard Buwalda (www.allardbuwalda.nl) is bekend van TV/Radio en Theater, waar hij de afgelopen 25 jaar al te zien en te horen was bij div. shows van o.a. Paul de Leeuw (De Kwis), The Voice of Holland,  Idols, X-Factor en de Edwin Eversband om maar een paar te noemen.

Verder is de kans zeer groot dat u hem onbewust vrijwel dagelijks hoort, aangezien hij als studio-musicus verantwoordelijk is voor div. Radio/TV en Reclame-tunes. 

Geboren te Leeuwarden in 1967, speelde reeds saxofoon vanaf z’n zevende, in de plaatselijke harmonie, eerst saxofoon en later ook klarinet en dwarsfluit. 

Vervolgens ging Allard klassiek saxofoon studeren in Groningen alvorens lichte muziek te gaan studeren te Hilversum. 

Begin jaren negentig rondde Allard zijn Conservatorium studie te Hilversum uitmuntend af, als docerend en uitvoerend musicus. 

Als lead-alt/solist maakte hij deel uit van o.a. The Skymasters, AB-4, The Beau Hunks, Cor Bakker-4 en tot 2007 het Jazzorchestra of the Concertgebouw. 

Inmiddels zijn we een flink aantal jaren verder en is Allard reeds toegetreden tot de zo smalle top van de Nederlandse musici en heeft al in 1990 twee Jazz prijzen in de wacht gesleept nl. de prestigieuze Pall Mall Swing Award en de Denon Swing Award. 

Tevens heeft hij drie solo CD’s gemaakt: Together (1992), The Right Track (2005) en in 2008 The Return of the Elephant met The Phonebone Quintet welke is genomineerd voor een Edison Jazz Award.

Schijnbaar moeiteloos weet hij zich te bewegen binnen de div. stijlen van de Jazz- en Popmuziek, hierbij maakt hij op lyrische wijze virtuoos gebruik van alle saxofoons, klarinetten, fluit en piccolo. 

 

Sinds 1996 is Buwalda verbonden als Hoofdvak-docent Saxofoon Jazz en Pop aan het Artez Conservatorium te Zwolle.

Naast z’n solistische kwaliteiten werkte hij ook mee aan ontelbare CD’s van nationale en internationale artiesten met z’n blazerssectie The Jayhorns (o.a David Guetta, Alain Clark, Marco Borsato, etc.).

Allard Buwalda speelt exclusief op Selmer saxofoons; Altsaxofoon Reference 54, Tenorsaxofoon Reference 54,  sopraan saxofoon MarkVI en de Baritonsaxofoon SA80 II.

 

 

Kijk op http://selmer.nl/beheer/machform/view.php?id=28527

om je direct aan te melden.

 

 

 

|wproSelectionStart||wproSelectionEnd|