30-11-2019
Selmer Klarinetdag Simpelveld

BIN/Selmer organiseert op zaterdag 30 november 2019 een Selmer Klarinetdag in Simpelveld.
Deze Klarinetdag staat onder leiding van Joris Lumeij, o.a. bekend als solo-klarinettist bij Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF)) en momenteel klarinettist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine.
Deze dag is geschikt voor klarinettisten vanaf muziekschoolniveau B/C of met minimaal vier jaar speelervaring.
Deelname is mogelijk op alle klarinetten uit de klarinetfamilie (bes, es, alt, bas, contra-alt of contrabasklarinet), ook klarinettisten die op een merk klarinet dan Selmer spelen zijn van harte welkom!
Met alle spelers samen wordt een klarinetensemble gevormd. 

Joris Lumeij heeft een speciaal programma uitgewerkt waarin alle belangrijke facetten van het klarinetspel aan bod komen. Naast onderwerpen als ademhaling, klank, techniek, en samenspel wordt aandacht besteed aan bijvoorbeeld het voorbereiden van een solo, podium/examenvrees, rieten, mondstukken en de keuze van een set-up.

Een belangrijk onderdeel in het programma is de “Rietbewerking”. Regelmatig horen we klarinettisten klagen dat van een vol doosje rieten goed speelbaar zijn. Joris Lumeij zal m.b.v. een powerpoijnt presentatie verder in gaan op de eigenschappen van het riet en uitleggen hoe je rieten zelf kan bewerken zodat je meer rendement uit een nieuw doosje kan halen. Deelnemers worden verzocht twee nieuwe rieten mee te nemen. Onder begeleiding van Joris kan je deze rieten zelf bewerken hetgeen de speelkwaliteiten ten goede komt.

De samenstelling van het repertoire en de invulling voor deze dag is bijzonder gevarieerd en ook voor klarinettisten die reeds eerder aan een klarinetdag hebben  deelgenomen bijzonder interessant! De bladmuziek wordt vooraf toegestuurd.
Aanvang van deze Selmer Klarinetdag is 10.00 uur, omstreeks 16.00 uur zal de dag worden afgesloten met een slotpresentatie. De locatie is Theater de Klimboom, Doctor Ottenstraat 46, 6369 VP Simpelveld.
Het inschrijfgeld voor deze dag bedraagt € 20,-, hierbij is de gehele dag koffie & thee inbegrepen.

Joris Lumeij (1978) studeerde hoofdvak klarinet met de bijvakken saxofoon, piano en HAFA-directie aan de conservatoria van Zwolle en Aken (Dtsl).
Zijn docenten waren o.a. Oscar Ramspek, André Kerver en Reinhard Feneberg.
Hij volgde masterclasses bij Karl Leister (Berliner Philharmoniker), Stanley Drucker (New York Philharmonic), Arno Piters (Koninklijk Concertgebouworkest), en  Walter Boeykens (internationaal solist).
Vooraf aan zijn muziekstudies slaagde hij in 2001 aan de Pedagogische Academie Maastricht voor groepsleerkracht basisonderwijs met als vakspecialisatie muziek.
In de periode 2007 – 2017 was Joris Lumeij 1e / solo-klarinettist bij de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF),
Momenteel maakt hij deel uit van de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Hij soleerde met tal van orkesten, waaronder de KMK-JWF kapel en is laureaat van de
“Mgr. Ronckentrofee (heden “Finale Jonge Solisten”.
Als kamermuziekspeler maakte hij deel uit van vele ad-hoc ensembles en een professioneel klarinettrio rondom oud-docent Kurt Delnoye.
Joris volgde directielessen bij o.a. Alex Schillings en Fried Dobbelstein.
Hij was dirigent bij meerdere muziekkorpsen en dirigeerde met veel succes verschillende jeugd-orkesten in zijn geboorte-province Limburg.


Voor het aanmeldformulier kijk je op: http://selmer.nl/beheer/machform/view.php?id=26420.
|wproSelectionStart||wproSelectionEnd|