09-11-2019
Saxofoondag Delden

|wproSelectionStart||wproSelectionEnd|B.I.N. / Selmer organiseert in samenwerking met de Cultuurvrienden Oude Blasius Delden op zaterdag 9 november een Selmer Saxofoondag in Delden.

Deze dag staat onder artistieke leiding van Johan van der Linden (o.a. internationaal solist, hoofdvakdocent ArtEZ Conservatorium Zwolle en HKU Conservatorium Utrecht, Nederlands Blazers Ensemble), met ondersteuning van het ArtEZ/HKU Saxophone Orchestra.

De workshops zijn van 13.00 – 17.30 uur, naast de tutti workshops o.l.v. Johan van der Linden zullen de leden van het ArtEZ/HKU Saxophone Orchestra tevens aparte workshops leiden voor sopraan-, alt-, tenor-, en baritonsaxofoon.
Tijdens deze workshops zal aandacht worden besteed aan onderwerpen als klank, ademhaling, moderne technieken, samenspel, intonatie, en de verschillende disciplines binnen de saxofoonfamilie.
De deelnemers kunnen vooraf zelf ook aangeven welke aspecten van het saxofoonspel men graag behandeld wil hebben.
De verschillende secties worden tevens gesplitst op niveau, ook de arrangementen die deze dag behandeld worden zijn door Johan van der Linden voor de verschillende niveaus aangepast.
Hiermee zijn de workshops en het repertoire voor zowel de minder gevorderde saxofonisten als voor de meer ambitieuze en ervaren saxofonisten uitdagend en interessant!

Van 19.30 – 21.00 uur is een afsluitend concert van het ArtEZ/HKU Saxophone Orchestra en het ensemble met alle deelnemers aan deze dag.

Van 17.30-19.15 uur is het mogelijk tegen geringe vergoeding gezamenlijk iets te eten, dit is echter niet verplicht.
Hiervoor zijn mogelijkheden bij een nabij gelegen locatie.

Johan van der Linden (www.johanvanderlinden.com)  studeerde in 1983 af voor Uitvoerend Musicus Saxofoon bij Dhr Ed Boogaard aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij volgde masterclasses bij o.a. Iwan Roth, Daniel Defayet, Frederik Hemke, Francois Daneels.
In 1982 richtte hij samen met zijn collegae, André Arends, Arno Bornkamp en Willem van Merwijk het Aurelia Saxofoonkwartet op. Dit Saxofoonkwartet is uitgegroeid tot één van de toon aangevende kamermuziekensembles in de wereld. In 2013 verliet hij dit kwartet om zich meer te richten op zijn solistische activiteiten.
Van 1982 t/m 1990 was Johan van der Linden aangesteld als Saxofonist van de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag.
Naast zijn huidige werkzaamheden als hoofdvak docent Saxofoon aan het Conservatorium in Zwolle en Utrecht is hij tevens werkzaam als freelance saxofonist bij het Nederlands Blazers Ensemble, Koninklijk Concertgebouw Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Radio Philharmonisch Orkest.
Naast de drukke speel- en lespraktijk houdt Van der Linden zich ook bezig met het ontwikkelen van nieuw repertoire. Johan van der Linden speelt exclusief op Selmer saxofoons (Sopraan III, Alt Reference, Alt Limited Edition, Tenor III, Bariton III).


Het ArtEZ / HKU Saxophone Orchestra(AHSO) is een ensemble dat bestaat uit klassieke saxofoonstudenten aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle en het Conservatorium in Utrecht (HKU).
Onder leiding van hun docent Johan van der Linden spelen de vakstudenten jaarlijks een programma van kamermuziek met uitdagend repertoire.
Verrassende arrangementen, maar ook modern repertoire speciaal geschreven voor dit bekende ensemble.
Kleurrijk, gewaagd, avontuurlijk, bescheiden, briljant en soms een beetje naugthy ...............!    

 

De Selmer Saxofoondag wordt zaterdag 9 november 2019 georganiseerd in

De Oude Blasius,

Kerkplein 3,

7491 BM Delden.
Aanvang 13.00 uur, van 19.30 – 21.00 uur zal de dag met een concert van het ArtEZ / HKU Saxophone Orchestra, en alle deelnemers aan de workshops gezamenlijk afgesloten.

 

Het inschrijfgeld voor deze dag bedraagt slechts € 15,-.
Kosten voor het avondeten komen hier eventueel nog bij, dit is vrijblijvend en je bent niet verplicht hieraan deel te nemen.
Op het inschrijfformulier kan je aangeven of je hier wel/geen gebruik van wil maken.
Kijk op http://selmer.nl/beheer/machform/view.php?id=26154 om je in te schrijven.