29-02-2020
Selmer Saxofoon- & Klarinetdag Assen

B.I.N. / Selmer organiseert in samenwerking met de Muziekbond Groningen Drenthe op zaterdag 29 februari 2020 een Selmer Saxofoon- & Klarinetdag in Assen.
Deze dag staat onder artistieke leiding van Johan van der Linden (o.a. internationaal solist, hoofdvakdocent ArtEZ Conservatorium Zwolle en HKU Conservatorium Utrecht, Nederlands Blazers Ensemble) en Lute Hoekstra (o.a. bekend als solo-klarinettist en concertmeester bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht).

Tijdens deze Selmer Saxofoon- & Klarinetdag zal met de deelnemers een saxofoonorkest en een klarinettenchoir samengesteld worden.
Voor beide groepen is nieuw, gevarieerd repertoire samengesteld, de deelnemers krijgen de bladmuziek vooraf ter voorbereiding thuis gestuurd.
Naast onderwerpen als ademhaling, klank, techniek, en samenspel wordt tevens aandacht besteed aan bijvoorbeeld het voorbereiden van een solo, podium/examenvrees, rieten, mondstukken, en de keuze van een set-up.
De deelnemers kunnen tevens vooraf zelf aangeven welke aspecten van het saxofoon- of klarinetspel men graag behandeld wil hebben.
Na de workshops zullen Johan van der Linden en Lute Hoekstra tijdens de eindpresentatie tevens enkele duetten en battles spelen!!!
Het programma van deze dag is toegespitst op saxofonisten en klarinettisten met minimaal muziekschoolniveau B of 3-4 jaar speelervaring.
Uiteraard zijn ook musici die op een ander merk instrument spelen dan Selmer van harte welkom!

Johan van der Linden studeerde in 1983 af voor Uitvoerend Musicus Saxofoon bij Dhr Ed Boogaard aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij volgde masterclasses bij o.a. Iwan Roth, Daniel Defayet, Frederik Hemke, Francois Daneels.
In 1982 richtte hij samen met zijn collegae, André Arends, Arno Bornkamp en Willem van Merwijk het Aurelia Saxofoonkwartet op. Dit Saxofoonkwartet is uitgegroeid tot één van de toon aangevende kamermuziekensembles in de wereld. In 2013 verliet hij dit kwartet om zich meer te richten op zijn solistische activiteiten.
Van 1982 t/m 1990 was Johan van der Linden aangesteld als Saxofonist van de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag.
Naast zijn huidige werkzaamheden als hoofdvak docent Saxofoon aan het Conservatorium in Zwolle en Utrecht is hij tevens werkzaam als freelance saxofonist bij het Nederlands Blazers Ensemble, Koninklijk Concertgebouw Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Radio Philharmonisch Orkest.
Naast de drukke speel- en lespraktijk houdt Van der Linden zich ook bezig met het ontwikkelen van nieuw repertoire. Johan van der Linden speelt exclusief op Henri Selmer saxofoons (Sopraan III, Alt Reference, Alt Limited Edition, Tenor III, Bariton III).


Lute Hoekstra
studeerde klarinet en directie aan de conservatoria van Enschede, Tilburg en Amsterdam. 
Lute studeerde cum laude af voor Uitvoerend Musicus en de aantekening Kamermuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam (leraren onder andere Piet Honingh en George Pieterson). Hij speelde na zijn studie als remplaçant enkele jaren bij onder meer het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Radio Kamer Orkest, Holland Wind Players, en het Strawinsky Trio.
Sinds dien was hij vooral bekend als concertmeester en soloklarinettist bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Naast zijn klarinet heeft Lute Hoekstra tevens een passie met het dirigentschap. Hij studeerde directie bij onder anderen Jan Cober, Pierre Kuijpers en Sef Pijpers sr. De afgelopen decennia dirigeerde hij vele amateurorkesten, onder meer Harmonie St. Jan Wierden, Symfonisch Blaasorkest Enschede, Semper Crescendo Oldenzaal, Concordia Hengelo (ov) en Apollo De Wijk. 
In 1999 werd hij met Symfonisch Blaasorkest Enschede landskampioen in de hoogste afdeling. Daarnaast dirigeert regelmatig bij diverse professionele ensembles en orkesten, waaronder de Koninklijke Militaire Kapel (Den Haag), het Valerius Ensemble, het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, en het Trompetterkorps Bereden Wapens.
Lute Hoekstra speel exclusief op de Henri Selmer Privilège Klarinetten.

 

 

De Selmer Saxofoon- & Klarinetdag wordt zaterdag 29 februari 2020 georganiseerd in:

Multifunctioneel Centrum Het Schakelveld te Assen.
Witterhoofdweg 1
9405 HX Assen

Aanvang 10.00 uur, omstreeks 15.30 uur zal de dag met een eindpresentatie waaraan beide groepen deelnemen, worden afgesloten.

Het inschrijfgeld voor deze dag bedraagt slechts € 25,-, in dit bedrag zijn alle kosten voor de lunch, koffie en thee inbegrepen.

Kijk op http://selmer.nl/beheer/machform/view.php?id=26029&fbclid=IwAR20q1LTCdZP79kzXZDQbO_M1FfRx8eczrk6rVyNTCgvJERBQ4ObIowj5Ygom je direct aan te melden, of neem contact op met info@selmer.nl.

|wproSelectionStart||wproSelectionEnd|