29-09-2019
SELMER KLARISAX SWINGDAG o.l.v. Allard Buwalda & Maarten Mestrom

Zondag 29 september aanvang 10:00 | einde 17:00

Cultuurbedrijf NOP Emmeloord

 

Allard Buwalda, hoofdvakdocent saxofoon lichte muziek aan het conservatorium Zwolle en bekend van zijn swingende bijdragen op o.a. sax, klarinet en fluit aan TV-programma’s als de Kwis van Paul de Leeuw, The Voice of Holland, Idols, X-Factor, en de Edwin Eversband komt naar Emmeloord!
Op zondag 29 september 2019 geeft Allard Buwalda lessen en workshops tijdens de eerste Selmer KlariSax Swingdag in het Cultuurbedrijf van de Noordoostpolder.

De Selmer KlariSax Swingdag is bedoeld voor beginnende en gevorderde rietblazers (saxofoon, klarinet & basklarinet) die meer over frasering en timing in pop- en jazzmuziek en improvisatie te weten willen komen.

Allard Buwalda geeft uitleg en inzicht over zijn werk als sessie en studiomuzikant en demonstreert verschillende pop- en jazz technieken voor rietblazers.

Na de lunch worden er een saxofoon- en een klarinetgroep geformeerd die enkele stukken gaan instuderen.
De saxofoons staan onder leiding van Allard Buwalda, de klarinetgroep staat onder leiding van
Maarten Mestrom, docent klarinet en sax van het Cultuurbedrijf NOP.

De dag wordt afgesloten met een swingend openbaar optreden in de grote zaal van het Cultuurbedrijf NOP, Harmen Visserplein 2 te Emmeloord.

De dag wordt gesponsord door Selmer Nederland, importeur van Selmer klarinetten, basklarinetten en saxofoons.
De nieuwste instrumenten en accessoires van dit gerenommeerde Franse merk kunnen tijdens deze dag bekeken en geprobeerd worden.

 

Allard Buwalda (www.allardbuwalda.nl) is bekend van TV/Radio en Theater, waar hij de afgelopen 25 jaar al te zien en te horen was bij div. shows van o.a. Paul de Leeuw (De Kwis), The Voice of Holland,  Idols, X-Factor en de Edwin Eversband om maar een paar te noemen.
Verder is de kans zeer groot dat u hem onbewust vrijwel dagelijks hoort, aangezien hij als studio-musicus verantwoordelijk is voor div. Radio/TV en Reclame-tunes.

Geboren te Leeuwarden in 1967, speelde hij reeds saxofoon vanaf z’n zevende, in de plaatselijke harmonie, eerst saxofoon en later ook klarinet en dwarsfluit.
Vervolgens ging Allard klassiek saxofoon studeren in Groningen alvorens lichte muziek te gaan studeren te Hilversum.
Begin jaren negentig rondde Allard zijn Conservatorium studie te Hilversum uitmuntend af, als docerend en uitvoerend musicus.

Als lead-alt/solist maakte hij deel uit van o.a. The Skymasters, AB-4, The Beau Hunks, Cor Bakker-4 en tot 2007 het Jazzorchestra of the Concertgebouw.

In 1990 won Allard twee Jazz prijzen: De prestigieuze Pall Mall Swing Award en de Denon Swing Award.
Tevens heeft hij drie solo CD’s gemaakt: Together (1992), The Right Track (2005) en in 2008 The Return of the Elephant met The Phonebone Quintet welke is genomineerd voor een Edison Jazz Award.
Schijnbaar moeiteloos weet hij zich te bewegen binnen de div. stijlen van de Jazz- en Popmuziek, hierbij maakt hij op lyrische wijze virtuoos gebruik van alle saxofoons, klarinetten, fluit en piccolo.
Sinds 1996 is Buwalda verbonden als Hoofdvak-docent Saxofoon Jazz en Pop aan het Artez Conservatorium te Zwolle.
Naast z’n solistische kwaliteiten werkte hij ook mee aan ontelbare CD’s van nationale en internationale artiesten met z’n blazerssectie The Jayhorns (o.a David Guetta, Alain Clark, Marco Borsato, etc.).

Allard Buwalda speelt exclusief op Selmer saxofoons; Altsaxofoon Reference 54, Tenorsaxofoon Reference 54,  sopraan saxofoon MarkVI en de Baritonsaxofoon SA80 II.


Maarten Mestrom(www.maartenmestrom.nl)  is geboren en getogen in Apeldoorn. Na de middelbare school studeerde hij journalistiek in Utrecht en muziek aan het conservatorium in Zwolle. Sindsdien combineert hij werken in de muziek met (muziek-)journalistiek.


Maarten Mestrom maakte de CD’s Canto Clarone (klassiek) en Migrations (wereldmuziek). Hij gaf concerten metswinggitarist Alexander Stakenburg, jazzklarinettist Bernard Berkhout en de pianisten André Daemen (klassiek), Henne Reijs (jazz), Anja Engels (klassiek), Mirjam Smitt (wereldmuziek), Iryna Chaykofsky (klezmer). Hij speelt momenteel in de band Manoesj (stijl Hot Club de France) met Alexander Stakenburg, bassist Frans Tunderman en gitarist Bas van Domburg.

Maarten is als klarinet/saxofoondocent onder andere verbonden aan het Cultuurbedrijf Noordoostpolder.


 

 

Aanvang van deze Selmer KLARISAX Swingdag is 10.00 uur, de middag zal omstreeks 16.00 uur met een concert waaraan alle deelnemers, Maarten Mestrom en Allard Buwalda deelnemen, worden afgesloten.
De locatie is Cultuurbedrijf Noordoostpolder, Harmen Visserplein 2, 8302 BW Emmeloord.
Het inschrijfgeld bedraagt slechts € 15,-.
Kijk 
http://selmer.nl/beheer/machform/view.php?id=24324 voor het on-line aanmeld formulier (leerlingen CB worden verzocht zich rechtstreeks bij het CB aan te melden). 
|wproSelectionStart||wproSelectionEnd|